Sjors & Lieke in Dutch Tv Show “Ik Vertrek”

Haarlems Dagblad

Lonely Planet

Hoe een uitzending “ik vertrek” je emigratie in de war kan schoppen

Inspirerend: Lieke & Sjors van Ik Vertrek over hun Yoga Retreat op Bali

Het was december 2017, Lieke en Sjors waren op Bali helemaal verzot aan het worden op het eiland. Voor de gein bezochten ze een stukje grond en voor ze het wisten was de koop rond. Nu, dik anderhalf jaar later, staat er een mega villa op datzelfde stukje grond, compleet met uitgebreid yoga-aanbod, zwembad en sportprogramma. Wij spraken het verfrissende koppel over dit wilde avontuur, de opnames van televisieprogramma Ik Vertrek en natuurlijk het leven op Bali.

Het begon allemaal met een surfschool die Sjors hier in Nederland runde. Dat liep goed, maar door het koude Nederlandse klimaat had hij noodgedwongen zeven maanden per jaar vakantie. ‘Dat is niets voor mij, ik moet bezig blijven’, aldus Sjors. Hij vond de oplossing bij een vriend in Bali, die daar een surfschool had en de hulp van Sjors wel kon gebruiken. Zo gezegd, zo gedaan en Lieke reisde gezellig met hem mee om aldaar een bikinilijn van gerecyclede stoffen op te zetten.

Daar op Bali sloeg de vonk met het eiland over en voor ze het wisten waren ze de trotse bezitters van een stukje Balinese grond. Een maand later lagen de bouwplannen op tafel en in april kon het bouwen daadwerkelijk beginnen. ‘Eind april gingen we naar Nederland, dus we hebben alles op afstand moeten volgen. De architect stuurde constant filmpjes, dat heeft gelukkig goed uitgepakt.’

Media 1
Happyfish in the making | Foto: Lieke / Happyfish

Vijf maanden later reisden ze weer terug naar hun geliefde Bali, waar het bouwen al die maanden gewoon was doorgegaan. Alsof dat nog niet spannend genoeg was, ging er ook nog een filmcrew van Ik Vertrek met ze mee. ‘Dat heeft Ik Vertrek dus ook helemaal gefilmd, dat wij voor het eerst in ons eigen huis staan, nog helemaal kaal, zonder ramen. Dat was wel heftig, je komt net uit je drukke baan, hebt net afscheid genomen, bent net verhuisd en dan hop het vliegtuig in en 17 uur later staan er gelijk constant een paar camera’s op je gericht.’

Maar verwacht zeker geen drama aflevering van Lieke en Sjors, daar is het stel veel te relaxed voor. ‘Soms viel de stroom uit, dan konden we niet douchen en moest je toch met je hoofd voor de camera. Dat hebben we maar gewoon losgelaten, we zijn wie we zijn en het is wat het is. Alles ging bij ons best goed, iedereen dacht ‘er mag wel wat drama komen’. Het ging gewoon allemaal heel soepel, hadden alles goed gepland en hebben natuurlijk al ervaring met ondernemen. Daarom hebben we de deadline ook makkelijk gehaald.’ Hun lijfspreuk ‘exhale the bullshit’ past hun dan ook als geen ander.

Media 2
‘Exhale the bullshit’ is een lijfspreuk die Lieke en Sjors als geen ander past. | Foto: Lieke / Happyfish

Inmiddels zijn Lieke en Sjors al helemaal gesetteld en het leven dat ze daar leiden is om jaloers op te worden. Geen wekkers, opstaan omdat het licht is, je eigen dag indelen, beginnen met yoga; allesbehalve een negen tot vijf mentaliteit dus. ‘Soms gaan we door tot het donker is, andere dagen hebben we zin om de zonsondergang op het strand te bekijken en pakken we de surfplanken.’

Dat is ook precies het bestaan wat bezoekers van hun Yoga Retreat Happyfish kunnen verwachten. ‘Gasten moeten hun mindset op nul kunnen zetten en alles draait om ontspanning. Onze gasten hoeven niet zweverig te zijn en mogen wel een beetje van een feestje houden, dat doen wij ook namelijk. Daarnaast wordt het lekker sportief bij ons, met bootcamps, surflessen en de yoga natuurlijk, maar iedereen kan zelf kiezen waar ze gebruik van willen maken.’

Media 3
Ontwaak bij een lesje yoga met uitzicht over het Balinese landschap. | Foto: Lieke / Happyfish

Is dat iets voor jou? Dan hebben we goed nieuws want een verblijf bij Lieke en Sjors is sinds december te boeken. Een shared room voor zes nachten inclusief ontbijt, 10 yoga sessies, een healthy barbecue, een ontspannende massage, bootcamp les, pilates les, een surfsessie, welkomstcadeautjes, een scooter voor zes dagen, een dagtrip naar Ubud en een pickup van de luchthaven kost €499,-. Kijk voor meer informatie op de website van Happyfish.

Het artikel op de Lonelyplanet is HIER te lezen.

TV-Show follows Dutch couple leaving Holland and choose to make Bali their new home

Sjors and Lieke are a young couple from Holland who decided to move all the way to the other side of the world and set up a new business.
The Dutch TV-Show called “Ik vertrek” free translated as “I leave” decided to follow their adventure. After 7 months of filming the episode will be ready in April 2019 and being broadcasted with an average of 1.5 – 2 million viewers. 

Happyfish Bali is now open since January 2019 and already a big success. Their view of how a yoga retreat also can be in a sportive but also laid back theme seems to be what many people look for these days. Happyfish makes sure you have nothing to worry about while you stay at their villa. A complete weekprogram is created for you and you are free to choose the activities you want to join.

“Ik Vertrek” came twice to Bali to film the building process and how Sjors and Lieke experienced and handled moving to Bali and building their own yoga retreat.

But the yoga retreat is not all that they do. Lieke her dream came thru and she opened up her own recycled swimwear label “www.tetswimwear.com”.  Bali is the perfect place to be and gives so much positive energy that in a few months a beautiful 2019 collection was created. Sjors has worked for almost 10 years in his own surfschool and developed a complete watersport centre “www.pepsports.com” on a young age. From 2019 he will keep his part in the business but will focus on the online part.

“Stel beproeft geluk op zonovergoten Bali”

Geschreven door Haarlems Dagblad 13-03-2019

Lunchen bij Fortuyn, een avondje stappen bij De Koning of een terrasje pakken in de Haarlemse binnenstad zit er voor de 25-jarige Lieke van Hulsbergen uit Bennenbroek voorlopig niet in. De voormalige leerling van het lyceum Sancta Maria in Haarlem heeft zich gestort op een nieuw avontuur. Samen met grote liefde Sjors van Leeuwen (25) uit Zandvoort beproeft ze haar geluk op het Indonesische eiland Bali.

Als in de tweede klas van de havo Lieke de klas komt binnenlopen, is Sjors in een klap verliefd. Maar de 14-jarige puberende Sjors voelt zich nog veel te jong om zich te binden. Na het eindexamen verliezen de twee elkaar uit het oog. Ruim vijf jaar later treffen Sjors en Lieke elkaar opnieuw tijdens een avondje stappen in Bloemendaal. De vlam slaat in de pan en nog geen twee maanden nadat ze ‘officieel’ verkering hebben, besluit het duo te emigreren naar Bali.

Het tweetal raakt tijdens een vakantie op Bali in de ban van het eiland, en wil eigenlijk niet meer terug naar Nederland. Lieke beseft hoe ze in eigen land wordt geleefd in haar baan als salesaccountant in de modewereld. Surfschoolhouder Sjors ziet vooral de schoonheid van het eiland en de mogelijkheden van 365 dagen zon per jaar. Het opmerkelijke stel besluit hun geluk te beproeven door er een Yoga Retreat te beginnen. Dat er al 461 yogacentra op het eiland zijn, maakt volgens hen niet uit.

Een verhaal dat zich natuurlijk bij uitstek leent voor het populaire televisieprogramma ‘Ik vertrek’.  Sjors: ,,We hebben het project vanuit Nederland opgestart. Toen we ermee bezig waren, zei ik voor de gein dat we wel aan ‘Ik vertrek’ mee konden doen. Ik keek altijd naar het programma. Ik stuurde voor de grap een mail en kreeg al snel een enthousiast bericht terug.”

,,Ik kende het programma helemaal niet”, bekent Lieke. Toen Sjors erover vertelde, vond ik het wel een goed idee. Wij maken van alles mee op Bali, we kunnen door die televisieopnames nu veel meer met familie delen. Bali is ver weg. Mijn oma heeft nooit meer de kans om van dichtbij te zien wat we allemaal doen. Zij kan het nu op tv volgen.”

Sjors laat voor het nieuwe avontuur een goedlopende surfschool in Zandvoort achter. ,,Ik hoefde altijd maar 50 meter naar de zee te lopen, nu 900 meter. Dat is denk ik het grootste verschil. Voor Lieke was het een veel grotere stap.” De voormalig salesaccountant moet zich op Bali zien te bewijzen als een goede gastvrouw. ,,Best spannend, want hospitality is niet direct mijn ding. Ik hoop maar dat ik het leuk ga vinden.”

Ver van huis en zonder vrienden of familie. Vergoedt 365 dagen per jaar de zon dit gemis?

Sjors: ,,We hebben net een paar dagen met flinke regen achter de rug, gelukkig komt het zonnetje weer door. En er komen veel vrienden aanwaaien. We zien veel bekende gezichten.” Lieke lijkt minder overtuigd. ,,Ik mis het wel dat ik tussendoor niet even een terrasje kan pakken of lunchen met vriendinnen bij Fortuyn. Vooral rond kerst had ik het moeilijk. Mijn moeder liep de Santa Run van Haarlem. Zonder mij, maar wel met mijn vrienden.”

Een nieuwe reeks afleveringen van ‘Ik vertrek’ start zaterdag 16 maart. Het avontuur van Sjors en Lieke wordt op zaterdag 6 april 2019 uitgezonden.