Sjors & Lieke uit ik vertrek

Sjors & Lieke uit ik vertrek vertellen waarom zij naar Bali vertrokken zijn om hun eigen Happyfish yogaretreat te beginnen.

 

Hoe kwamen jullie Lieke van Hulsbergen & Sjors van Leeuwen op het idee om jullie op te geven?

Sjors: Ik keek wel eens vaker naar ik vertrek op NPO en ik zei tegen Lieke toen we op Bali aan een drankje zaten”ons verhaal lijkt wel een ik vertrek verhaal”. Tijdens een borreltje hebben wij besloten om een berichtje te sturen ! Twee dagen later kregen we al snel reactie van de redactie. En toen is het eigenlijk snel gegaan.

Waarom zijn jullie naar Bali verhuisd?

Sjors kreeg een baan aangeboden op Bali waar hij operationeel manager was van een surf camp. In Nederland had Sjors al zijn eigen surfschool; Pepsports in Zandvoort. Hier was hij voornamelijk in de zomer maanden heel erg druk met kids camps, kitesurf lessen en banaan varen etc.,maar in de winter is het hier in Nederland helaas veel te koud voor. Daarom kwam dit aanbod als geroepen! Lieke zat op dit moment net in haar carriere lift en moest hier iets langer over na denken. Lieke: “Ik had het naar mijn zin op mijn huidige werk bij Solotwentyfive, waar ik verantwoordelijk was voor de sales van het schoenen merk TOMS.”

Maar ook Lieke had ambitie om voor haar zelf te beginnen en door te zetten met haar swimwear lijn; TET. swimwear (alles gemaakt van gerecyclede stoffen). Daarnaast was Lieke al eerder verliefd geworden op Bali, dus uiteindelijk heeft ze de keuze gemaakt om met Sjors mee te gaan naar Bali.

Lieke: Toen we weg gingen hadden we helemaal nog niet het idee om ook maar iets te gaan bouwen en ook nog niet zoveel met yoga om eerlijk te zijn”.

En wanneer besloten jullie om een yoga retreat te beginnen? 

We waren beide wel benieuwd waarom er zoveel gebouwd werd op Bali. We besloten dan ook om een rondje te gaan doen met een makelaar. Het was zeker niet zo dat we opzoek waren naar land.. het was puur nieuwsgierigheid. Tot we op een stukje land kwamen waar we elkaar beide aankeken en dachten “DIT IS LEUK”.

Twee dagen later hadden we eigenlijk al land gekocht.. Nu was de grote vraag wat gaan we er mee doen?

We zijn de twee maanden erna gaan brainstormen en tekenen. Na dat Lieke uit een drukke baan in Nederland kwam is ze veel yoga gaan doen om tot rust te komen. Lieke: yoga werkt voor mij als een goede work-out, maar zorgt ook voor rust in mijn hoofd en ruimte voor inspiratie. Sjors had natuurlijk een sportieve surf achtergrond en die twee facetten wilde we combineren. Uiteindelijk hebben we besloten om een kleinschalig yoga retreat te beginnen met een nuchteren en sportieve insteek.

Hoe was het om gevolgd te worden door Ik vertrek? 

Op het moment dat wij naar Bali vertrokken is Ik vertrek meteen mee gevlogen om onze eerste week vast te leggen. Ze hadden voor ons vertrek natuurlijk al een aantal keer in Nederland gefilmd. Sjors: “we waren redelijk snel gewend aan de camera op ons gezicht”. Daarnaast zijn we gewoon ons zelf, dus dit is wat het is 🙂

We trokken ons dan ook niet te veel aan van de camera. Lieke: “het is natuurlijk leuk dat oma straks vanuit haar eigen huiskamer kan zien wat wij aan het doen zijn aan de andere kant van de wereld.”

Dus we kijken er op een leuke manier op terug!

Wil je weten hoe ons yoga retreat programma er uit ziet?

Voor vragen of reacties comment 🙂

Happyday

Lieke & Sjors

Uitzending: 6 april 20.28 uur op NPO1